Ontwikkel Je Time-managementvaardigheden Met Training

Cursussen Voor Persoonlijke Groei En Ontwikkeling

 

Je wordt begeleid door een docent met ruime ervaring in het vakgebied van je opleiding. Via de online leeromgeving LOI Campus kun je altijd bij je docent terecht. De docent geeft antwoord op je vragen, feedback op je opdrachten en extra uitleg waar nodig. Zo hoeft je studie dus nooit stil te staan! Een thuisstudie van de LOI biedt alle flexibiliteit.

 

Ideaal voor wie (tijdelijk) in het buitenland woont of werkt. Houd er wel rekening mee dat veel examens alleen in Nederland kunnen worden afgelegd. Flexibele examens kunnen daarnaast beperkt worden afgelegd in Paramaribo en Willemstad. Kijk voor meer informatie bij de veelgestelde vragen. Ook fysieke contact- of praktijkdagen worden alleen in Nederland georganiseerd.

 

De data van deze dagen zijn wel ruim van tevoren bekend, zodat je bijwoning kunt inplannen.

 

Persoonlijke Ontwikkelingstrainingen Voor ZelfontwikkelingPersoonlijke Ontwikkelingstrainingen Voor Zelfmanagement

Persoonlijke ontwikkeling start met jezelf beter leren kennen. Door inzicht te krijgen in wie je bent en te ontdekken wat je drijfveren en talenten zijn – maar ook wat je valkuilen – zijn. Wat zijn je patronen en hoe kan jij deze patronen doorbreken? Wat wil je nu echt en waar krijg je energie van? Hoe kan je meer loslaten en de lat soms wat minder hoog leggen? Ontwikkel een breder en dieper beeld van wie jij bent.

 

Verbeter Je Relaties Met Onze Trainingen

 

Wil jij je persoonlijke ontwikkeling een boost geven? Je weerbaarheid vergroten? Of je professionele vaardigheden versterken? Volg dan een van onze trainingen of opleidingen Persoonlijke Ontwikkeling. De samenleving staat voor grote uitdagingen. De digitalisering en technologisering zorgen er bijvoorbeeld voor dat onze maatschappij er anders uit gaat zien. Zo ontstaan er nieuwe vormen van communicatie en beïnvloeding die grote invloed hebben op de manier waarop we leven en werken.

 

Bereik Je Doelen Met Onze TrainingenCursussen Voor Persoonlijke Groei En Ontwikkeling

Hierdoor verandert de relatie tussen overheid en burger. Deze is steeds meer regisserend of faciliterend. Als overheidsprofessional worden er dan ook andere eisen aan je gesteld. Inhoudelijke kennis alleen is niet meer voldoende. Het is noodzakelijk dat je over vaardigheden beschikt die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de 21e eeuw.

 

Als overheidsprofessional kun je niet stil blijven staan. Het is belangrijk om bij te blijven en mee te groeien met alle veranderingen. Bij Bestuursacademie Nederland helpen we je graag verder. Met een uitgebreid aanbod van praktijkgerichte trainingen en opleidingen rondom persoonlijke ontwikkeling. Denk aan onderwerpen als: Bestuursacademie Nederland biedt verschillende trainingen aan die jou meer inzicht geven in je persoonlijke ontwikkeling.

 

Ontwikkel Je Probleemoplossend Vermogen Met Training

 

Wil je weten hoe netwerken precies werkt? Hoe je een netwerk opbouwt? En hoe je een netwerk met veel verschillende belangen onderhoudt? In deze training vergroot je jouw persoonlijke zichtbaarheid, zodat je het maximale uit je netwerk haalt. Burgers communiceren via steeds meer kanalen. Burgerparticipatie en initiatieven geven de burgers een steeds grotere rol bij de totstandkoming van beleid.

 

Het contact met burgers wordt hierdoor steeds belangrijker. Daarom zijn goede communicatieve vaardigheden van belang bij je politieke en ambtelijke contacten. Wil jij je krachtiger en zelfverzekerder presenteren? En weten hoe je op anderen overkomt? In deze training leer je welke aspecten een rol spelen bij jouw uitstraling en communicatie.

 

Na afloop ben je in staat om je persoonlijke kracht ten volle te benutten. Wil jij weten welke opleiding voor jouw rol, functie of vakgebied het beste ontwikkelpad biedt? Met onderstaande leerlijnen helpen we je bij het kiezen van de juiste opleiding. Bij Bestuursacademie Nederland is het ook mogelijk om het lesprogramma specifiek op (medewerkers van) jouw organisatie af te stemmen.

 

Ontwikkel Jezelf Met Onze Cursussen

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor alle mogelijkheden.

 

Inzicht in (onbewuste) overtuigingen, bepalen kernkwaliteiten, omgaan met polariteiten, bewust keuzes maken, bijstellen belemmerende overtu…

 

Wil jij in de drukte van het leven graag aan jezelf werken? Kan jij wel wat hulp gebruiken als het om zelfvertrouwen, assertiviteit en motivatie gaat? Dan is deze cursus persoonlijke ontwikkeling ideaal. Met inspirerende en soms confronterende vragen leer je jezelf beter kennen. Je ontdekt waar je krachten liggen, wat bij je past en waar je energie vandaan haalt.

 

Trainingen Voor Het Vinden Van Balans In Het Leven

 

Je krijgt handvatten aangereikt om een positieve draai aan je leven te geven. Zo hoeft er geen dure training of psycholoog aan te pas te komen! Je doet al het werk zelf. Doordat je aan je persoonlijke ontwikkeling werkt, verhoog je je persoonlijke effectiviteit. Met positief resultaat! .

 

Denk bij persoonlijke ontwikkeling bijvoorbeeld aan een cursus of training communicatieve vaardigheden, assertiviteit, presenteren of time management. 45 procent liet zich bijscholen om meer kennis over zijn of haar huidige werkzaamheden te vergaren, nog eens 45 procent volgde een training, opleiding of webinar om meer te weten te komen over toekomstige werkzaamheden.

 

Daarnaast hebben met name de jongere respondenten (18-34 jaar) meer zin gekregen om door te leren. ‘Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk en door de coronacrisis nog urgenter geworden’, zegt Madelon Meester, hoofdredacteur van Intermediair. ‘Sommige werkzaamheden zien er door de crisis anders uit en in veel sectoren zijn banen verdwenen, waar in andere branches juist meer werkgelegenheid is.

 

'Persoonlijke ontwikkeling is een trend die al jaren gaande is. Dat heeft te maken met een nieuwe generatie werknemers. Zij vinden het niet alleen belangrijk dat ze met hun werk de kost kunnen cursus persoonlijke ontwikkeling verdienen, maar ook dat ze een loopbaan vinden die echt bij hen past.' Jongkind Training & Coaching helpt professionals bij het achterhalen van drijfveren en (latente) talenten met behulp van de TMA-methode.

 

Cursussen Voor Zelfontdekking En Groei

 

Wie er niet voor koos om verder te leren, deed dit vooral niet omdat hij of zij daar geen behoefte aan had (33 procent), geen tijd (29 procent) of geen geld (21 procent). Onder de oudere respondenten (50-67 jaar) wordt de noodzaak hiervan significant minder ingezien. 38 procent van de oudere respondenten die niets hebben ondernomen, geeft aan hieraan geen behoefte te hebben, 21 procent gelooft niet in het nut ervan en 20 procent heeft geen ambities.

 

aldus Meester. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat de belangrijkste reden om een training of cursus te volgen: Het zelf blijven ontwikkelen is. Deze reden steekt er met kop en schouders bovenuit. Hieronder de hele Top 5: om in ontwikkeling te blijven (70%) om carrièrekansen te vergroten (36%) om meer geld te verdienen (31%) omdat de werkgever het eiste (13%) om zijn functie te behouden (5%) 42 procent van alle respondenten gaf aan van plan te zijn dit jaar een training of opleiding te volgen.

 

Persoonlijke Ontwikkelingstrainingen Voor Zelfreflectie

 

– Hij kijkt geïrriteerd de groep rond. ‘Hoe ik vroeger met spannende situaties omging? Wat heeft dat te maken met mijn werk?!’. Zijn kleine groep collega’s in deze training schuift ongemakkelijk heen en weer op hun stoel. De collega die de vraag gesteld heeft biedt haar verontschuldiging aan. ‘Ik wil het je niet moeilijk maken.’ Hij zucht.

 

Hij geeft aan dat hij graag wil leren om duidelijker te zijn naar zijn collega’s over wat hij wel en niet wil. En dat hij ook een uitdaging ziet in het enthousiasmeren van collega’s in zijn projectteam. Het ontwikkelen van professionele vaardigheden: prima! Maar persoonlijke ontwikkeling, dat bewaar je maar voor thuis.

 

Cursussen Voor Persoonlijke Groei En Succes

 

Theorie over effectieve communicatie en interactie is een manier om je kennis over ‘duidelijk zijn naar je collega’s’ te vergroten. In een training, maar vooral ook in je werksituatie, kun je vervolgens oefenen om op verschillende manieren aan je collega’s aan te geven wat je graag doet en wat je niet wil doen.

Verstoorde Communicatie En Relatievervaging

Verstoorde Communicatie En Relatiecrises

 

Vraag jezelf af waar de ruzies meestal over gaan. Vaak is een ruzie een escalatie gebaseerd op primaire gevoelens. Het doet iets met de ander en die reageert er direct op en voor je het weet raak je verstrikt in een ruzie en weet je niet eens meer waar het over ging.

 

Tot tien tellen helpt daarom echt om die hele intense emotie te laten afnemen. Het is grappig dat veel mensen naar mijn praktijk komen en denken al goed te kunnen communiceren terwijl dat vaak helemaal niet het geval is. Er lijkt vaak een blinde vlek te zijn van wat goed communiceren is en hoe dat moet.

 

Relatievervaging Door Communicatieknelpunten

 

Je kan elkaar volledig kwijt raken in een relatie. Communicatie gaat niet alleen over praten, maar om elke vorm van contact. Met fysiek contact communiceer je ook van alles. Bijvoorbeeld hoe je iemand aankijkt, of je aandacht hebt voor de ander wanneer die iets wilt zeggen en zelfs zuchten is een vorm van communicatie.

 

Merk je dat de communicatie in jullie relatie stroef verloopt? Het verbeteren van de communicatie kost inspanning, maar het is erg belangrijk. Goede communicatie maakt namelijk elk deel van je relatie beter. Door communicatie kun je je behoeften uitspreken, maar ook onderwerpen aansnijden die jullie relatie (negatief) beïnvloeden. Zo kun je een relatiedip voorkomen.

 

Gelukkig kunnen kleine uitingen al een groot verschil maken. Ruzie maken is goed voor de ontlading, maar praat daarna met elkaar voordat de onenigheid te groot wordt en jullie de controle verliezen. Vraag elke dag aan je partner: Hoe is het? Hoe was je dag? Op deze manier blijven jullie verbonden met elkaar.

 

Relatie-implosie Door Slechte Communicatie

 

Relatieverstoring Door MiscommunicatieCommunicatie-inefficiënties En Relatiepijn

Vind je het lastig om vragen te stellen? Gebruik deze gespreksvragen! Communiceren draait niet alleen om praten. Het is ook belangrijk dat je actief luistert. Luister naar wat je partner zegt. Pas op dat je niet verdedigend reageert zonder dat je het standpunt van je partner begrijpt. Trek geen eigen conclusies, maar ga uit van wat er daadwerkelijk wordt gezegd.

 

De aandacht kan gericht zijn op steun, een gesprek, verbondenheid, genegenheid of bevestiging. Zo’n moment van aandacht is een kans om je verbonden te voelen met je partner. Reageer bevestigend op de aandacht die je partner aan je schenkt. Erken dat je in contact wil staan met je partner. Zo weet je partner dat hij/zij jouw emotionele behoefte vervult.

 

Zo weet je partner dat het niet aan hem/haar ligt en is het makkelijker om erover te praten met elkaar..

 

Communicatiestoornis En Relationele Turbulentie

 

4 oktober 2023 Soms zijn er aan het begin van een relatie al meerdere rode vlaggen. In andere relaties ontwikkelt het giftige gedrag naar verloop van tijd. Vraag jij jezelf of je een toxic relatie hebt? Ontdek hier dan zeven tekenen die op een giftige relatie duiden. Een giftige relatie is een relatie waarin schadelijk gedrag de overhand heeft en schade toebrengt aan een of beide partners.

 

Hieronder leer je een paar van de signalen. Als jij en je partner voortdurend negatief zijn, is dit een teken van een giftige relatie. Wanneer kritiek en klagen de overhand hebben en er weinig ruimte is voor positiviteit, is het tijd om actie te ondernemen voordat je in een negatieve spiraal terechtkomt.

 

Praat met je partner over de negativiteit en zoek samen naar manieren om de sfeer te verbeteren. Het is een cliché, maar goede communicatie in een relatie is belangrijk. Slechte communicatie, zoals elkaar niet op de hoogte houden of je emoties niet uiten, leidt tot misverstanden en conflicten. Als je merkt dat je partner niet meer met je praat of je gevoelens negeert, is het belangrijk signaal.

 

Relatie-inzinking Door Communicatieproblemen

 

Open en eerlijke communicatie is belangrijk voor een gezonde relatie. Een relatie hoort niet te draaien om controle of extreme jaloezie. Als je partner je beperkt, je controleert en/of obsessief jaloers is, is dat een probleem. Het is niet normaal om continu elkaars telefoon te moeten of willen bekijken, of iedere minuut van de dag te weten waar je uithangt.

 

Zoek samen professionele hulp als dat nodig is. In een gezonde relatie steunen partners elkaar aan om te groeien en hun eigen interesses na te streven. Als je jezelf niet kunt zijn en je niet ondersteunt wordt in het bereiken van je doelen, is dit een teken aan de wand.

 

Kritiek is normaal in een relatie, maar als het constant en vernederend is, is dat problematisch. Het schaadt je zelfvertrouwen. Wat te doen: stel grenzen en bespreek hoe je je voelt als de kritiek te ver gaat. Werk samen aan een respectvollere manier van communiceren. Laat niet over je heenlopen.

 

Als je partner voortdurend liegt, bedriegt of je vertrouwen schaadt, is dit giftig. Denk na of je wel op deze voet verder wil. Wat te doen: overweeg of het vertrouwen kan worden hersteld. Als dat niet het geval is, moet je misschien de relatie beëindigen. Mishandeling is onacceptabel in welke vorm dan ook, dat hoeft waarschijnlijk niemand uit te leggen.

 

Gebrekkige Verbale Connectie In Relaties

 

Wat te doen: verlaat onmiddellijk de situatie en zoek hulp van vrienden, familie of hulpverleners. Mishandeling is strafbaar en mag nooit worden getolereerd. Ervaar je onrust in je relatie? Kies je de verkeerde partners? Durf jij je niet te binden of durft jouw partner dat niet? Heb je langdurig grote pijn als de relatie uitgaat, ook al neem je zelf het initiatief? Ben je bang alleen te blijven? Vermoed je dat je relatieverslaafd bent? Stop liefdesverdriet gaat over liefde en liefdesverdriet: waarom het in de liefde niet altijd lukt, wat je eigen aandeel daarin is en wat je er zelf aan kunt doen.

 

Met stip op nummer één staan communicatieproblemen in relaties. Slechte communicatie of communicatieve vaardigheden, gebrek aan communicatie of helemaal niet meer communiceren. Het zal je vast bekend in de oren klinken. Kijk maar eens naar relaties die werken en naar relaties die niet werken. In een harmonieuze relatie zorgen de partners voor elkaar en zijn ze lief en aardig tegen elkaar en communiceren ze op een open manier met elkaar.

 

Ze reageren steeds kritisch op elkaar, gedragen zich openlijk vijandig en echt met elkaar praten doen ze niet (meer). Zeker niet over wezenlijke dingen en hun problemen. Een van de meest lastige dingen in een relatie als er sprake is van ruis of spanning op de lijn, is goed luisteren.

 

Verstoorde Communicatie En Relatievervaging

 

Communicatiebelemmeringen En RelatieontbindingRelatieontbinding Door Communicatiefouten

We denken zeker te weten wat de ander bedoelt en denken misschien ook wel te weten wat de ander nodig heeft. Of we voelen ons aangevallen als de ander iets misschien nog wat onhandig zegt. Wat ook meer info opvalt is dat nogal wat mensen niet luisteren om te horen, maar ze luisteren om wat terug te zeggen.

 

Niet echt. Ja, ze horen wel wat er wordt gezegd, maar de intentie is niet om de ander te begrijpen, maar om de ander van repliek te dienen. Dat werkt dus echt niet en is vragen om problemen. Dus mijn eerste uitnodiging is dan ook om dat eens voor jezelf na te gaan.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15